Doe mee met 'Kijk, ik ben kunstenaar!'

 

Kunst in de huiskamer i.p.v op school!

Jammer dat jullie nu even niet naar school kunnen. Wel heel leuk dat jullie mee doen met onze gratis online kunstlessen.

We hebben twee lessenseries beschikbaar gesteld. Maak je eigen droomkamer voor groep 1, 2 en 3. Thuis op school voor groep 3 t/m 8. De groepsaanbeveling is een indicatie, de lessen zijn ook leuk voor de leerlingen uit andere groepen.
De lessen zijn speciaal gemaakt voor het digibord om door de leerkracht aan de groep te geven. Voor de ouders geldt dus: jullie zijn nu even de leerkracht. Lees daarom vooraf goed de instructies, print ze eventueel uit!. De laaste drie lessen van 'Maak je eigen droomkamer' zijn doe-lessen en bij 'Thuis op school' krijgen de leerlingen ook een opdracht. De leerlingen gaan zelf aan de slag met een opdracht van de kunstenaar.

Elke les heeft ook een instuctiepagina. In de instuctiepagina staat een link naar de eigenlijke lespagina!  

Heel veel succes en laat ons weten wat jullie ervan vinden. Dat kan via de mail: info@kibk.nl

 

Maak je eigen droomkamer

Een prinsessenkamer. Of een kamer waarin je wegdroomt met de mooiste  auto’s. Deze lessenserie motiveert kinderen om na te denken over hun droomkamer. Hoe ziet de kamer eruit? Welke objecten staan erin? Welke kleuren heeft de kamer? Elk kind maakt een eigen droomkamer en als groep wordt er een droomhuis gebouwd!

 

               

 

Bekijk instructie les 1         Bekijk instructie les 2       Bekijk instructie les 3         Bekijk instructie les 4     

Bekijk instructie les 5 (geen digibordles)     Bekijk instructie les 6 (geen digibordles)     Bekijk instructie les 7 (geen digibordles)  

Thuis op school

Fotografie. Maar dan anders. In deze lessenserie maken leerlingen foto’s. Thuis en op school. Hun blik verandert. Hun mening. En daarmee hun omgeving. Foto’s worden ondersteund door woorden. En het leuke is: alle foto’s die de kinderen maken zijn goed.

 

    

Bekijk instructie les 1        Bekijk instructie les 2        Bekijk instructie les 3        Bekijk instructie les 4        Bekijk instructie les 5