Kijk, ik ben kunstenaar (KIBK)

Wilt u de kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie in het basisonderwijs behalen? Uw leerlingen wegwijs maken in de boeiende wereld van kunst en kunstgeschiedenis? Kies dan voor ‘Kijk, ik ben kunstenaar!'

Kunst is níet saai of moeilijk! Dat blijkt uit de interactieve lessen die professionele kunstenaars speciaal voor ‘Kijk, ik ben kunstenaar’ hebben ontwikkeld. Alle educatieve lessen bieden een blik in het dagelijkse leven van kunstenaars. Hoe gaan ze te werk? Wat zijn hun drijfveren? Hoe ziet hun oeuvre eruit? Professionele kunstenaars met lesgeefervaring en een kunsthistoricus werken hierbij samen om leerlingen op een interactieve manier te prikkelen. 

‘Kijk, ik ben kunstenaar’ (KIBK) is een nieuw kunsteducatief project voor leerlingen uit alle groepen in het basisonderwijs. Het bestaat uit online lessenseries over beeldende kunst. Denk hierbij aan schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, vormgeving en video. In een later stadium kunnen ook poëzie, muziek en dans aan bod komen.

Vier niveaus
De lessen zijn gericht op vier niveaus:  
- groep 1 en 2 
- groep 3 en 4 
- groep 5 en 6 
- groep 7 en 8 

Hoe werkt het
Allereerst logt u in op de KIBK-site (www.kibk.nl). Vervolgens heeft u via een digibord toegang tot alle online lessen. Leerlingen kunnen zich daarna uitleven in de interactieve en speels opgezette lesonderdelen.

Proefles
Wilt u een gratis proefles volgen om vrijblijvend kennis te maken met KIBK? Meld u zich hiervoor aan via: www.kibk.nl/aanmelden.html

Pilotschool
Natuurlijk betrekken wij leerkrachten en leerlingen bij de ontwikkeling van onze lessenseries. De lessenseries worden uitgebreid getest door pilotscholen. Graag ontvangen we response, tips en ideeën van leerkrachten en leerlingen, zodat we onze lessenseries nog beter kunnen maken. Wilt u samen met uw groep een lessenserie testen neem dan contact op met Marjolein van der Burg, e-mail: info@kibk.nl.

Waarom kiezen voor ‘Kijk, ik ben kunstenaar!’
 U voldoet aan de kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie in het basisonderwijs. 
 U biedt laagdrempelig en voordelig kunsteducatief onderwijs via het digibord.
 Het lesmateriaal wordt ontwikkeld door professionele kunstenaars met lesgeefervaring in het basisonderwijs.
 De lessen worden door een kunsthistoricus verrijkt met interessante en leerzame context.
 Leerlingen gaan individueel aan de slag met opdrachten die de kunstenaar voor ze heeft bedacht.
 De lessen worden op een speelse, toegankelijke en multimediale manier gepresenteerd.
 Leerlingen maken kennis met hedendaagse kunstenaars uit allerlei disciplines.
 Leerlingen worden gestimuleerd om op hun eigen manier naar hun omgeving te kijken.