Over ons

Kijk, ik ben kunstenaar is een project van Inc. Communicatie & Design. In dit project bundelen wij samen met kunstenaars en een kunsthistoricus onze krachten om kunst toegankelijk te maken voor alle leerlingen uit het basisonderwijs. Het digibord is daarbij een perfect middel om dat te bereiken. Met één druk op de knop 'verschijnt' een kunstenaar in de klas en leren leerlingen meer over kunst en de kunstwereld.

Speels, interactief en multimediaal! 
Alle kunstenaars die meewerken hebben lesgeefervaring. Dit betekent dat wij weten wat belangrijk is in een lessituatie. 
Er wordt geen kant-en-klare kennis voorgeschoteld. In onze lessenseries moeten de leerlingen zelf na denken,
een eigen mening vormen en hun creativiteit aanboren. 
Dat zorgt ervoor dat hun zelfvertrouwen groeit en ze sterker
in het leven staan.
   


Wie werken er mee?

    

  Julia Borsboom (kunstenaar) 

 

Het werken met kinderen is voor Julia Borsboom, sinds 1990 beeldend kunstenaar te Barneveld, een welkome afwisseling op de stille uren die zij in haar atelier besteedt aan het maken van schilderijen en beelden van diverse materialen en het werken met glas.

Kinderen in aanraking brengen met kunst vindt zij belangrijk, kunst scherpt de zintuigen. Kunst laat kinderen op een andere manier naar de werkelijkheid kijken. Kunst zoekt naar authenticiteit, eigenheid. Door met kunst bezig te zijn; zelf iets te maken of te praten over bestaande kunst laten kinderen iets van zichzelf zien en leren zij ook wat anderen mooi of belangrijk vinden. Hierdoor leren zij zichzelf en hun klasgenootjes beter kennen.

In 2006 heeft zij het certificaat Beroepskunstenaars In de Klas behaald en recent heeft zij zich geschoold in het filosoferen met kinderen over kunst.

 “Kunst is goed nadenken, uitproberen, verbanden leggen en keuzes maken." 

   

 Marjolein van der Burg (ontwerper) 


Marjolein studeerde Grafische & Typografische Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Een aantal jaar geleden heeft Marjolein naast haar werk als ontwerper de opleiding "Beroepskunstenaar in de klas" gevolgd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

 “Kunst is normaal gesproken niet voor alle scholen en kinderen toegankelijk.
Met het digibord wel. Met één druk op de knop kun je namelijk via het digibord de hele kunstwereld naar je toebrengen. Dat vind ik zo mooi aan dit project”.

Marjolein wil kinderen prikkelen om hun eigen creativiteit aan te boren: “Ontwerp je eigen wereld! Hoe ziet jouw wereld eruit? Zie je daar iets moois? Wil je iets veranderen? Kun je dat laten zien?” 

  

 

 Marlou Pulles (kunsthistoricus)   

 


Kunst is super leuk en kunstgeschiedenis laat je anders kijken naar kunst. Als je er iets meer van weet, ga je er als een soort puzzel mee om. Er zitten veel geheimen in kunst, dat maakt nieuwsgierig. Naar kunst kan je kijken, maar als je iets van het verhaal erachter weet, ga je het ook beter begrijpen en kan je het plaatsen in de grotere geschiedenis van de kunst.

 "En die geschiedenis is zeker niet saai!”

 

  Joost van Velsen (fotograaf)


Joost heeft een studio in Hilversum maar werkt veel op locatie. Hij heeft voor uiteenlopende opdrachtgevers gewerkt, zoals de VO-raad, Jan Smit en Schiphol. In zijn carrière als fotograaf heeft hij o.a. mode, reclame, landschappen en verpakkingen gefotografeerd.

  

  Paul van der Zijden (ontwerper)

 

“Ik ben al 28 jaar lang ontwerper en vind het nog altijd fascinerend om telkens opnieuw dat ene 'wiel' uit te vinden en vorm te geven. Want iedere ontwerpopdracht voelt voor mij aan als de eerste. Daarbij is het belangrijk om sleur te vermijden door mezelf - èn mijn opdrachtgever en diens doelgroep - te blijven verrassen met even mooie als bruikbare producten. Ik heb diverse jobs uitgeprobeerd, maar rol altijd weer terug in het ontwerpvak. Ik kan gewoon niks anders. Gelukkig maar...

 "Wat ik aan de kinderen wil meegeven is: geniet van kunst en geniet ervan op JOUW eigen manier! Kunst kan mooi zijn, lelijk, eng, grappig en het kan je inspireren, verwonderen, aan het denken zetten of soms zelfs een beetje boos maken. Maar kunst is nóóit…. suf!